Les misérables

Musical van Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil met teksten van Herbert Kretzmer

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo

Première: september 1980 Parijs | 8 oktober 1985 - London | 12 maart 1987 - Broadway New York

 

Korte Inhoud

Het verhaal speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk aan het begin van een opstand. Het gaat over uiteengespatte dromen en onbeantwoorde liefde, passie, opoffering en verlossing - een kroniek van een mensenleven.

Ex-veroordeelde Jean Valjean wordt reeds jaren vervolgd door de meedogenloze officier Javert nadat de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating werden geschonden. Valjean probeert een eerlijk leven te leiden en weet zich anoniem op te werken tot fabrieksbaas en burgemeester. Wanneer er heibel in de fabriek ontstaat en Fantine wordt ontslagen wegens het hebben van een buitenechtelijk kind, verandert de situatie voor Valjean. Hij belooft een ondertussen doodzieke Fantine te zullen zorgen voor haar dochter Cosette die wordt onderhouden door een malafide cafébaas en zijn vrouw.

Als de jaren verstrijken en Cosette opgroeit, groeit ook het verzet in Frankrijk. De Franse studenten komen op straat nadat Generaal Lamarque gedood werd, die zich als enige inzette voor de minderbedeelden. Een van die studenten is Marius, die zijn oog heeft laten vallen op de lieftallige Cosette. Te midden van dit alles is Javert nog steeds op zoek naar Valjean met bedoeling hem zelfs na al die jaren hem zijn verdiende loon te geven. Ondertussen wordt er een barricade gebouwd en bereidt iedereen zich voor op de veldslag van hun leven.

 

Meest gekende nummers

Wij brengen voor u

Tijdens het Musicalconcert in november brengen wij voor u volgende nummers:
Medley met de bekendste nummers waaronder On my own en Do you hear the people sing
One day more